Mesélő falatok

  • Rólam
  • Előételek
  • Főételek
  • Desszertek
  • Helyek
  • Történetek
Fahéjas kell még egy!

Fahéjas kell még egy!

Ez a sütemény úgy született, hogy vettem egy natúr ömlesztett sajtot és gondoltam belegyúrom a tésztába. Kíváncsian vártam mi sül ki belőle.  Az eredmény nagy sikert aratott, csak azt hallottam a szobából, hogy kell még nekem is anyaaaa! A kályhánkba megsült negyed óra alatt, a tésztája puha volt, a fahéjas cukor rákaramellizálódott a tésztára. Egyszerre omlott és ropogott, a tányéron meg csak csillogott. Muszáj újra elkészítenem ;) ! 

 

Hozzávalók:

Tészta (kb. 15-20 db tekercshez):

- 20 dkg finomliszt + a gyúráshoz még vagy 5 dkg

- 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt

- 10 dkg cukor

- 10 dkg margarin vagy 8 dkg kókuszzsír

- 75 g tömlős natúr sajtkrém

- 1,5 dl tej

- 1 cs. szárított élesztő (7 g)

- 1 kk. fahéj

- 1 tojás sárgája csak a kenéshez

Töltelék:

- 10 dkg cukor

- 3 kk. fahéj

- 2-3 dkg olvasztott teavaj

 

Elkészítés:

A lisztet egy tálba kimérem, mind a kétfélét. Közben megolvasztom a margarint, majd beleöntöm a tejet a végén, hogy az is meleg legyen, de ne forró. Aztán mindent belerakok a tálba és összegyúrom. Annyi lisztet teszek hozzá még a deszkára kiöntve, hogy ne tapadjon a kezemre. Gyúrás következik úgy 5 percig. Majd megy vissza a kilisztezett tálba és meleg helyen 45 percet kelesztem. Ha letelt az idő kiveszem (nem gyúrom át) és ujjnyi vastagságúra nyújtom a sodrófával. Ezután megkenem az olvasztott vajjal és rászórom a cukros fahéjat úgy, hogy a széleket kihagyom a szórásból. Végül szorosan feltekerem a tésztát mint egy palacsintát és késsel felszeletelem  ferdén kb. 2 ujjnyi szélességű tekercsekre. Lekenjük a tetejét egy tojás sárgájával. Pihentetés nélkül mehet a sütőbe, nálunk a kályhába amikor már parázs van. Ajánlom mindenkinek a sütős, főzős fatüzeléses kályhát a konyhába. A pizza és a kelt kalácsok elengedhetetlen kelléke! Negyed óra múlva kivehető a fenséges sütemény. Gázsütőben még nem készítettem, ki kell próbálni!

 

Evési javaslat:

Ez a süti kiváló választás, ha gyorsan akarsz valami fahéjasat enni. Én tejet ajánlok mellé és így nem is kell cini minis-re költeni aznap a gyerekeknek (amennyiben szeretik). Nálunk egy ember nem rajong a fahéjas sütikért, még ő is megette (hoppá:))). Egy családi otthoni mozidélutánhoz tökéletes ez a recept.

Jó étvágyat Hozzá!

2 komment Desszertek Tovább
Fahéjas kell még egy! Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
2 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Narancsos krémes szelet Narancsos krémes szelet

A bejegyzés trackback címe:

https://bundasuzsidoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr9312160443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dreamhotep 2017.01.29. 14:16:25

biztos finom. mert nagyon ronda. tapasztalatom szerint ez a két tulajdonság korrelál
Válasz erre 

Bekyly 2017.01.29. 16:56:58

Hát persze...mint régen a chokito ;) Írtam, ki kell próbálni!
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:

Mesélő falatok

Köszöntelek éhes vendég oldalamon! Jó helyen jársz, ha nemcsak egy gyors receptre vágysz, hanem annál egy kicsit többre, talán egy történetre, egy emlékre, egy ízre, egy élményre. Saját és családi receptek mesélnek oldalamon. Itt főleg a hagyományos magyar konyha ételeiből szemezgethetsz, de helyet kapnak a különböző nemzetek étkei is és a számos kísérletezés... Jó időtöltést kívánok!

Bejegyzések

  • Narancsos krémes szelet
    Narancsos krémes szelet
  • Kelt tésztás burger falatkák erős mártogatóssal
    Kelt tésztás burger falatkák erős mártogatóssal
  • Nők gyönyöre szelet
    Nők gyönyöre szelet
  • Töpörtyűs pogácsa kovászosan
    Töpörtyűs pogácsa kovászosan
  • Szedres mámor (sütés nélkül)
    Szedres mámor (sütés nélkül)

Keresés

Friss topikok

  • Dan da Man: Én azt szeretném tudni, hogy miért okozott akkora problémát a nagymutteroknak, hogy leírják a rece... (2020.04.18. 11:56) Nagymamám titkos sajtos pogácsája
  • Bekyly: Köszönöm! A reklámot nem... (2018.08.04. 23:57) Citromkrémes karamellizált palacsinta laktózmentesen
  • Bekyly: Kösziiiii;) (2017.01.30. 22:23) Narancsos Csoki szerelem
  • Bekyly: Hát persze...mint régen a chokito ;) Írtam, ki kell próbálni! (2017.01.29. 16:56) Fahéjas kell még egy!

Címkék

Desszertek (24) Disznóságok (2) Egytálételek (1) Előételek (7) Főételek (14) Francia sütik (1) gluténmentes (1) Gyerekbarát ételek (15) Kekszes desszertek (1) Levesek (3) Péksütemény (3) Pesto (1) Piték (3) Pogácsa (1) Rétesek (2) Rólam (1) saját recept (4) Sós süti (2) Sütemények (4) Tészták (1) Torták (2) Történetek (6) Vegán ételek (1) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2024 március (1)
  • 2022 december (1)
  • 2022 szeptember (1)
  • 2022 augusztus (1)
  • 2022 április (1)
  • 2021 december (1)
  • 2020 április (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 július (4)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (1)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Főzni és Enni otthon, úton, útfélen...
süti beállítások módosítása
Dashboard