Íme egy újabb kísérletem, ami azért is megér egy kóstolást mert amellett hogy frenetikusan finom, még sütni sem kell. Aki messziről elkerüli a konyhát, de mégis nagy ritkán kötényt ragadna csak egy kis gyors süti kedvéért és szereti nyomkodni a robotgépeket a konyhában (feltéve ha van), akkor melegen ajánlom nekik ezt a receptet. Hajrá csajok! Meg tudjátok csinálni!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 csomag vaníliás keksz (rád bízom a márkát)
- 5 dkg teavaj
- 2 ek. cukor
Krémhez:
- 1 csomag tejszín ízű puding
- 4 dl tej
- 5 ek. cukor
- 5 dkg teavaj
Tetejére:
- 10-15 dkg feketeribizli (lehet fagyasztott és több is akár)
Elkészítés:
A robotgéppel morzsává őrlöm a kekszet, de lehet a kézi módszer is, a nyújtófával való összetörés. Ezután elmorzsolom 5 dkg még hideg teavajjal és a 2 kanál cukorral. A meleg kezünk hatására fog összeállni egy kicsit a tészta, de ha valakit zavar, hogy nagyon morzsás marad, rakhat még hozzá vajat. Belenyomkodom a keveréket egy tortaformába. Közben megfőzöm a pudingot 4 dl tejjel (a puding csomagolásán leírt módon, csak nem 5 dl tejjel) és várok amíg kihűl illetve belerakom hideg vízbe a fazekat a pudinggal, hogy hamarabb elérjem a kívánt hőmérsékletet. A maradék 5 dkg vajat szobahőmérsékleten tárolom a sütikészítés előtt 1-2 órát és 5 evőkanál cukorral kikeverem kézi mixerrel habosra, és hozzáadom a langyos pudinghoz. Géppel ezt is keverem magas fokozaton egy kis ideig és kész is a krémem. Ráöntöm a kekszes alapra. Elsimítom és jöhetnek a ribizli szemek. Én a fagyasztóból vettem ki így télen és még jól is mutat, hogy egy kicsit levet eresztett a sütin. Persze hozzáteszem, hogy előtte hagytam kiengedni egy tálban a ribizlit és utána le is csepegtettem. A tetejére lehetne még zselatint rakni, de az már túl puccos lett volna nekem. Arról nem beszélve, hogy a zselatin készítése elriasztaná egy időre a receptemmel előcsalogatott, sütni nem tudó egyéneket. Mert elárulom, hogy még néha rajtam is kifog. Az elkészült finomságot érdemes hűtőben tárolni néhány órát, hogy a keksz és a krém egymáséi lehessenek csak egy kis időre, értem ezalatt az összeolvadást ;)
Evési javaslat:
Kitűnő választás egy csajos találkához. Ha tudod, hogy nemsokára beugrik a barátnőd egy lelkizés erejéig és kevés időd van valamit gyorsan összeütni akkor ez kiváló alkalom, hogy az én receptemet válaszd. A feketeribizli különleges aromája és fanyarsága kiváló triót alkot az édes tejszínes krémmel és a vaníliás keksz őrleménnyel. Amint kikerül a hűtőből a tortácska garantáltan elindul a fokozott nyálelválasztása mindenkinek. Leültök az asztalhoz csevegni egy délutáni tea és egy feketeribizlis keksztorta mellé és az idő gyorsan elfog repülni, akár órák kiesnek és azt sem tudjátok a végén, hogy ki ette meg az utolsó szeletet, mert nem lehetett otthagyni, annyira jóóóó.
Jó Étvágyat Hozzá!