Mesélő falatok

  • Rólam
  • Előételek
  • Főételek
  • Desszertek
  • Helyek
  • Történetek
Csirkecombok találkozása a mustáros currys tejszínben

Csirkecombok találkozása a mustáros currys tejszínben

16780574_1436434959708347_1015882540_n.jpg

 

Elsőre lehet, hogy nem állnak össze gondolatban az ízek a fent említett receptnév hallatán, de úgy érzem pazar ízt sikerült első nekifutásra összekombinálni. Nem bírtam ki, hogy ne szedjek kétszer belőle, pedig éppen a tél végi fogyókúrára igyekszem koncentrálni a felkúszott téli " bunda" miatt. Elárulhatom, hogy amióta blogot írok nehéz küzdenem a kilókkal. Állandóan cikáznak a fejemben "titkos" összetevők valami újabb étel elkészítéséhez. Ami persze azt vonja magával, hogy ennék is, csak főznék és ennék. Jöhetne a tavasz, hogy végre kifussak - ha nem is a világból- a hideg miatti bezártságból. De addig is elő a köténnyel Olvasó!

 

Hozzávalók (3 személyre):

- 6 db csirke alsócomb

- kis dobozos főzőtejszín (200 ml)

- 3 db répa, 1 petrezselyemgyökér

- 2 közepes vöröshagyma

- 3 gerezd fokhagyma

- 2 ek. mustár

- 1 csapott kk. curry

- negyed kk. szárított gyömbér

- só, feketebors, fehérbors ízlés szerint, 1 kanál cukor

- 1 negyed citrom leve

- rizs (én egy 2dl-es pohárral szoktam kimérni ennyi főre)

 

Elkészítés:

Megtisztítom a bolti csirkecombokat, és besózom őket. Lecsepegtetem a husikat papírtörlők segítségével és kevés olajjal egy serpenyőben nagy lángon odapirítom a combok mindkét oldalát. A tejszínt elkeverem a mustárral és a negyed citrom levével. Aztán átteszem egy vastag aljú nyeles serpenyőbe és felteszem főzni a ráöntött mustáros tejszínnel. Még egy pohár vizet is öntök rá. Megpucolom a répákat és a gyökeret és lehet fockázva, de én nagyobb hasábokra vágva hozzáteszem a csirkecombokhoz. A vöröshagymákat nagyobb darabokra vágva teszem a serpenyőbe. Jöhetnek bele a megpucolt, kés lapjával szétnyomott, felaprított fokhagymák is. Ezután beleteszem a fűszereket is (curry, gyömbér, borsok, só, cukor). Lefedem és először gáztűzhelyen nagy lángon felforralom, majd utána végig tartalék lángon főzöm körülbelül egy órát. Ha házi csirkecombokat használnék lehet eltartana másfél óráig is (persze ez függ a tyúkok korától is). Óvatosan átforgatom negyed óránként a combokat a másik felükre. Kóstolgatom, sózom még ha kell és ha már kezd elválni a csonttól a hús, akkor biztos készen is van. A hússal párhuzamosan készül a rizs is, amit mindig ugyanúgy készítek egy kicsi fazékban (rizsfőző hiján).  Megmosom a rizst, aztán olajon megpirítom és felöntöm 2dl vízzel és még egy picivel (ez bevált), sózom fűszerezem ha úgy tartja kedvem és lassú tűzön addig főzöm, míg elfő a leve. Eztán lezárom és lefedem. Állni hagyom egy negyed órára. A következőképpen (nem éppen éttermiesen) tálalom az elkészült ételt:

16808439_1436431003042076_1500094924_n.jpg

 

Evési javaslat:  

Mire elérkeztem odáig, hogy végre ehetem is, addigra már az illatoktól olyan ételmámor fogott el, hogy IGENt mondtam volna neki, ha megkér, készítsem el egy héten át minden nap. Igazán kívánatosra sikeredett. Ha otthon fogyasztod vendégek nélkül, elmaradhatatlan lesz utána  az újjcupogtatás és félő hogy evés közben a csámcsogás is helyet kér magának. Ezért ezt a főételt -habár nem szívesen írok ilyet - fogyasszuk inkább egyedül.

Jó Étvágyat Hozzá!

Szólj hozzá! Főételek Tovább
Csirkecombok találkozása a mustáros currys tejszínben Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Részeg barát az ütős süti Részeg barát az ütős süti
  • Mexikói kukoricakrémleves joghurtosan Mexikói kukoricakrémleves joghurtosan
  • Gyors és mennyei málnás kekszsüti Gyors és mennyei málnás kekszsüti
  • Málnás mille feuille a konyhámból Málnás mille feuille a konyhámból
  • Narancsos mézes krémes Narancsos mézes krémes

A bejegyzés trackback címe:

https://bundasuzsidoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr6912268872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mesélő falatok

Köszöntelek éhes vendég oldalamon! Jó helyen jársz, ha nemcsak egy gyors receptre vágysz, hanem annál egy kicsit többre, talán egy történetre, egy emlékre, egy ízre, egy élményre. Saját és családi receptek mesélnek oldalamon. Itt főleg a hagyományos magyar konyha ételeiből szemezgethetsz, de helyet kapnak a különböző nemzetek étkei is és a számos kísérletezés... Jó időtöltést kívánok!

Bejegyzések

  • Narancsos krémes szelet
    Narancsos krémes szelet
  • Kelt tésztás burger falatkák erős mártogatóssal
    Kelt tésztás burger falatkák erős mártogatóssal
  • Nők gyönyöre szelet
    Nők gyönyöre szelet
  • Töpörtyűs pogácsa kovászosan
    Töpörtyűs pogácsa kovászosan
  • Szedres mámor (sütés nélkül)
    Szedres mámor (sütés nélkül)

Keresés

Friss topikok

  • Dan da Man: Én azt szeretném tudni, hogy miért okozott akkora problémát a nagymutteroknak, hogy leírják a rece... (2020.04.18. 11:56) Nagymamám titkos sajtos pogácsája
  • Bekyly: Köszönöm! A reklámot nem... (2018.08.04. 23:57) Citromkrémes karamellizált palacsinta laktózmentesen
  • Bekyly: Kösziiiii;) (2017.01.30. 22:23) Narancsos Csoki szerelem
  • Bekyly: Hát persze...mint régen a chokito ;) Írtam, ki kell próbálni! (2017.01.29. 16:56) Fahéjas kell még egy!

Címkék

Desszertek (24) Disznóságok (2) Egytálételek (1) Előételek (7) Főételek (14) Francia sütik (1) gluténmentes (1) Gyerekbarát ételek (15) Kekszes desszertek (1) Levesek (3) Péksütemény (3) Pesto (1) Piték (3) Pogácsa (1) Rétesek (2) Rólam (1) saját recept (4) Sós süti (2) Sütemények (4) Tészták (1) Torták (2) Történetek (6) Vegán ételek (1) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2024 március (1)
  • 2022 december (1)
  • 2022 szeptember (1)
  • 2022 augusztus (1)
  • 2022 április (1)
  • 2021 december (1)
  • 2020 április (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 július (4)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (1)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Főzni és Enni otthon, úton, útfélen...
süti beállítások módosítása
Dashboard