Mesélő falatok

  • Rólam
  • Előételek
  • Főételek
  • Desszertek
  • Helyek
  • Történetek
Gyors sárgadinnye krémleves

Gyors sárgadinnye krémleves

A mai recept azoknak kiváló, akik nehezen tudják megetetni a gyermekeikkel a gyümölcsöket. Persze ez a fogás sem garancia arra, hogy majd a krémlevesekkel sikerül is, de egy próbát mindenképpen megér. Én sokszor elkeseredem, hogy a zöldségek és a gyümölcsök csak igen csekély százalékát hajlandók megenni a gyerekeim, ezért is vetem bele magam az állandó főzőcskébe, sütögetésbe, hogy minél több tartalmas, egészséges táplálékot csempésszek a lurkókba, sokszor úgy, hogy nem feltétlen tudják, hogy mit is majszolnak valójában. Sajnos muszáj, mert hihetetlen mennyire tudnak rajongani a mai gyerekek a rengeteg "mű" kajáért, a lényeg nekik , hogy bolti legyen, vagy amit a reklámba láttak... Nem hiszem el, hogy a csomagolástól megszabadított, tartósítószertől szinte borzongató ecetszagú croissant-ba örömmel harapnak bele a gyerekek és ez csak egy dolog a sok közül. Sok családnál látom ezt a problémát, de nem is tesznek ellene. A krémlevesek nagy sikert arattak nálunk az elmúlt hetekben és elmondhatom, hogy nem untak rá, sőt mindig kérdezik is, hogy mikor készítek újra. Az első kedvenc a szamóca krémleves volt, aztán jött a málna, most pedig a barack és a sárgadinnye a befutó. A gyümölcsleveseim titka abban rejlik, hogy mindig mézzel és gyömbérrel ízesítem. A méz megsegíti a gyümülcs cukortartalmát, a gyömbér meg hihetetlen felerősíti a gyömölcsök ízét. Nagyszerű kombináció, érdemes kipróbálni. 

 

Hozzávalók (4 före):

- 1 közepes méretű sárgadinnye

- 3 dl 2,8 %-os tej

- 2 ek vegyes virágméz

- ha nem elég cukrosnak találod, mehet bele ízlés szerint cukor vagy egyéb cukorpótló (steviát szoktam néha)

- negyed kk őrölt gyömbér

- tejszínhab, csak a tálalásnál

 

Elkészítése: 

Szeletekre vágod a dinnyét, majd megszabadítod a magjaitól és a héjától. Belerakod a felvágott kisebb darabokat a turmixgépbe. Ráöntöd a tejet, rácsorgatod a mézet, gyömbért is beleszórod. Megnyomod a bekapcsoló gombot és kb. 20 másodpercig turmixolod. Szépen felhabosodik. Kikapcsolod, megkóstolod. Ha nem elég cukros, teszel bele még egy kanál cukrot és tovább pörgeted a késeket. Ha kész, kiöntöd a tálaló edénybe és hűtöbe teszed min. 30 percre. Ha lehűtött dinnyével és tejjel dolgozol, akkor hűtés nélkül azonnal tálalhatsz. Tetejére tejszínhabot ajánlok. A laktózérzékenyek is élvezhetik ezt a levest, csak laktózmentes tej kell hozzá, ami ízvilágban nem változtat a recepten és laktózmentes tejszínhab spray-t kell venni hozzá.

 

Evési javaslat:

Meleg nyári napon kiváló választás, amikor nincs több időd főzögetni, de szeretnél valami gyors előételt a húsos fogásod elé. A gyerekeknek még nagyobb öröm, ha saját maguk varázsolhatják bele a tányérkáikba a tejszínhabot vagy esetleg egy mosolygós tejszín arccal - a leves tetején - várod őket. 

 

Jó Étvágyat kívánok Hozzá!

Szólj hozzá! Levesek Előételek Gyerekbarát ételek Tovább
Gyors sárgadinnye krémleves Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Kelt tésztás burger falatkák erős mártogatóssal Kelt tésztás burger falatkák erős mártogatóssal
  • Töpörtyűs pogácsa kovászosan Töpörtyűs pogácsa kovászosan
  • Puha hókifli vegán változatban is Puha hókifli vegán változatban is
  • Feketeerdő torta az egyszerűség jegyében Feketeerdő torta az egyszerűség jegyében
  • Málnás grízes házi rétes Málnás grízes házi rétes

A bejegyzés trackback címe:

https://bundasuzsidoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr2514131299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mesélő falatok

Köszöntelek éhes vendég oldalamon! Jó helyen jársz, ha nemcsak egy gyors receptre vágysz, hanem annál egy kicsit többre, talán egy történetre, egy emlékre, egy ízre, egy élményre. Saját és családi receptek mesélnek oldalamon. Itt főleg a hagyományos magyar konyha ételeiből szemezgethetsz, de helyet kapnak a különböző nemzetek étkei is és a számos kísérletezés... Jó időtöltést kívánok!

Bejegyzések

  • Narancsos krémes szelet
    Narancsos krémes szelet
  • Kelt tésztás burger falatkák erős mártogatóssal
    Kelt tésztás burger falatkák erős mártogatóssal
  • Nők gyönyöre szelet
    Nők gyönyöre szelet
  • Töpörtyűs pogácsa kovászosan
    Töpörtyűs pogácsa kovászosan
  • Szedres mámor (sütés nélkül)
    Szedres mámor (sütés nélkül)

Keresés

Friss topikok

  • Dan da Man: Én azt szeretném tudni, hogy miért okozott akkora problémát a nagymutteroknak, hogy leírják a rece... (2020.04.18. 11:56) Nagymamám titkos sajtos pogácsája
  • Bekyly: Köszönöm! A reklámot nem... (2018.08.04. 23:57) Citromkrémes karamellizált palacsinta laktózmentesen
  • Bekyly: Kösziiiii;) (2017.01.30. 22:23) Narancsos Csoki szerelem
  • Bekyly: Hát persze...mint régen a chokito ;) Írtam, ki kell próbálni! (2017.01.29. 16:56) Fahéjas kell még egy!

Címkék

Desszertek (24) Disznóságok (2) Egytálételek (1) Előételek (7) Főételek (14) Francia sütik (1) gluténmentes (1) Gyerekbarát ételek (15) Kekszes desszertek (1) Levesek (3) Péksütemény (3) Pesto (1) Piték (3) Pogácsa (1) Rétesek (2) Rólam (1) saját recept (4) Sós süti (2) Sütemények (4) Tészták (1) Torták (2) Történetek (6) Vegán ételek (1) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2024 március (1)
  • 2022 december (1)
  • 2022 szeptember (1)
  • 2022 augusztus (1)
  • 2022 április (1)
  • 2021 december (1)
  • 2020 április (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 július (4)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (1)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Főzni és Enni otthon, úton, útfélen...
süti beállítások módosítása
Dashboard