Mesélő falatok

  • Rólam
  • Előételek
  • Főételek
  • Desszertek
  • Helyek
  • Történetek
Könnyű bazsalikomos csirke salátával

Könnyű bazsalikomos csirke salátával

Szeretem a csirkét, főleg a csirkemellet, mert olyan könnyen készíthetek belőle sokfélét. Most, amikor a tél közepén járunk és a tv előtt bekuckózva csak az evésre tudok gondolni, elő kell halászni egy olyan receptet, ami nemcsak a "téli bundánkat" növeli ( a férjem a téli hízást így nevezi), hanem eszembe juttatja a tavaszt, ami mindig ösztönöz a mozgásra és a fogyókúrára. Olyankor sok csirkemellet eszünk salátával és jön a futás, a kori, meg a torna...Ezzel az étellel üzenem a tavasznak, hogy jöhetne korábban is!!! A receptet azoknak ajánlom elsősorban, akik időhiányban szenvednek.

 

Hozzávalók (4 személyre):

A husihoz:

- 1 kg csirkemell filé

- néhány ek olaj vagy bármi zsiradék (ízlés szerint a sütögetéshez)

- só, bors, bazsalikom

A salátához:

- 1 fej endívia saláta 

- 1 nagyobb répa

- öntethez: 1 kis pohár joghurt, 1 ek méz, 1 kk almaecet, pici só, 1 tk mustár, 1 ek majonéz

- Köretként legtöbbször rizst, barna rizst vagy kölest csinálok. Ehhez most 1 pohár (2dl-es)  hosszúszemű rizst   használtam, sót, őrölt feketeborsot ízlés szerint.

 

Elkészítés: 

A csirkemellet kisebb szeletekre vágom, majd megsózom mindkét oldalát. Lehet előre pácolni, de én anélkül szoktam legtöbbször készíteni, de megnyugtatok mindenkit, így is isteni finom lesz. Felforrósítom a zománcozott grill serpenyőmet vagy a sima serpenyőmet és kevéske olajat öntök bele. Beleteszem a csirkét (akkor kell, amikor már sistereg ha a serpenyőhöz ér), majd addig sütögetem mindkét oldalát, amikor már szépen barnára megpirult. Ezután kiveszem és rögtön megszórom feketeborssal, bazsalikommal. A serpenyőben azért nem szabad fűszerezni, mert odaégeti a húst meg a fűszereket. Később már nem jó, csak forrón! 

A rizst átöblítem vízzel 3x,  felteszem a lábasba, megpirítom kicsit olajon, majd sózom, borsozom és dupla annyi vízzel felöntöm, mint amennyi a rizs mennyisége és még egy picivel többel...ez vált be nálam. Majd felforralom nagy lángon, utána hagyom rotyogni kis lángon kb. 10-15 percig és fedővel leborítva el is zárom alatta a gázt.

A salátához először összekeverem az öntet hozzávalóit,  majd összevágdosom az endíviát vagy jégsalátát  késsel vagy csak tépkedem, ahogy egy barátnőm tanította, a répát pedig zöldséghámozóval (amivel lehet csíkokra szelni is, de nem tudom külön a nevét...sorry) hosszabb darabokra szeletelem. Aztán mehetnek a tálba és az öntettel óvatosan megforgatom. Elkészültek a finomságok, most már csak a tálalás van hátra.

 

Evési javaslat:

Már említettem fent, hogy inkább melegebb időben vágyunk az ilyen könnyedebb étkekre és megjelent előttem egy emlékkép, amikor ültünk tesóimal a Velencei tó partján a füvön. Éppen szendvicset ettünk, kellemes meleg volt és a strandröplabda pálya homokjába beledugtam evés közben a lábam, mert előtte jöttünk ki a vízből és fáztam. Olyan jó volt az a forró homok, és a szendvics úgy együtt...visszavágyom. Na pont így szeretném ezt az ételt elfogyasztani most egy uzsidobozból a tóparton, jöhet a csirke akár melegen, vagy hidegen is. Ez most az álmom...Próbáld ki te is!

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá! Főételek Tovább
Könnyű bazsalikomos csirke salátával Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Narancsos krémes szelet Narancsos krémes szelet
  • Nagymamám titkos sajtos pogácsája Nagymamám titkos sajtos pogácsája
  • Gyors és mennyei málnás kekszsüti Gyors és mennyei málnás kekszsüti
  • Málnás mille feuille a konyhámból Málnás mille feuille a konyhámból
  • Feketeerdő torta az egyszerűség jegyében Feketeerdő torta az egyszerűség jegyében

A bejegyzés trackback címe:

https://bundasuzsidoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr6512151835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mesélő falatok

Köszöntelek éhes vendég oldalamon! Jó helyen jársz, ha nemcsak egy gyors receptre vágysz, hanem annál egy kicsit többre, talán egy történetre, egy emlékre, egy ízre, egy élményre. Saját és családi receptek mesélnek oldalamon. Itt főleg a hagyományos magyar konyha ételeiből szemezgethetsz, de helyet kapnak a különböző nemzetek étkei is és a számos kísérletezés... Jó időtöltést kívánok!

Bejegyzések

  • Narancsos krémes szelet
    Narancsos krémes szelet
  • Kelt tésztás burger falatkák erős mártogatóssal
    Kelt tésztás burger falatkák erős mártogatóssal
  • Nők gyönyöre szelet
    Nők gyönyöre szelet
  • Töpörtyűs pogácsa kovászosan
    Töpörtyűs pogácsa kovászosan
  • Szedres mámor (sütés nélkül)
    Szedres mámor (sütés nélkül)

Keresés

Friss topikok

  • Dan da Man: Én azt szeretném tudni, hogy miért okozott akkora problémát a nagymutteroknak, hogy leírják a rece... (2020.04.18. 11:56) Nagymamám titkos sajtos pogácsája
  • Bekyly: Köszönöm! A reklámot nem... (2018.08.04. 23:57) Citromkrémes karamellizált palacsinta laktózmentesen
  • Bekyly: Kösziiiii;) (2017.01.30. 22:23) Narancsos Csoki szerelem
  • Bekyly: Hát persze...mint régen a chokito ;) Írtam, ki kell próbálni! (2017.01.29. 16:56) Fahéjas kell még egy!

Címkék

Desszertek (24) Disznóságok (2) Egytálételek (1) Előételek (7) Főételek (14) Francia sütik (1) gluténmentes (1) Gyerekbarát ételek (15) Kekszes desszertek (1) Levesek (3) Péksütemény (3) Pesto (1) Piték (3) Pogácsa (1) Rétesek (2) Rólam (1) saját recept (4) Sós süti (2) Sütemények (4) Tészták (1) Torták (2) Történetek (6) Vegán ételek (1) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2024 március (1)
  • 2022 december (1)
  • 2022 szeptember (1)
  • 2022 augusztus (1)
  • 2022 április (1)
  • 2021 december (1)
  • 2020 április (2)
  • 2019 április (1)
  • 2018 július (4)
  • 2018 június (1)
  • 2018 május (1)
  • 2018 március (1)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

Főzni és Enni otthon, úton, útfélen...
süti beállítások módosítása
Dashboard